Recept: romige gnocchi met kip en champignons

Ingrediënten
  • 800 gram kipfilet
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot, gesneden
  • 8 champignons, gesneden
  • 2 knoflooktenen, gehakt
  • 2 theelepels verse tijm, gehakt
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 250 milliliter kippenbouillon
  • 300 milliliter slagroom
  • Een snuf gedroogde chili flakes
  • 480 gram gnocchi
  • 100 gram mozzarella, gescheurd
  • 45 gram parmezaanse kaas
  • 400 gram babyspinazie
Roos
15+40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 800 gram kipfilet
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot, gesneden
  • 8 champignons, gesneden
  • 2 knoflooktenen, gehakt
  • 2 theelepels verse tijm, gehakt
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 250 milliliter kippenbouillon
  • 300 milliliter slagroom
  • Een snuf gedroogde chili flakes
  • 480 gram gnocchi
  • 100 gram mozzarella, gescheurd
  • 45 gram parmezaanse kaas
  • 400 gram babyspinazie

Geloof ons: dit avondmaal gaat een nieuwe favoriet worden

Soms heb je nu eenmaal niet zoveel tijd in de avond, maar wil je wél een lekker maaltje op tafel zetten. Dan kun je kiezen voor een gerecht dat een korte bereidingstijd heeft, of een gerecht dat je gemakkelijk in één pan bereidt. Vandaag gaan we voor laatstgenoemde. Met gnocchi, kip, champignons en kaas zetten we een heerlijk maaltje op tafel. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de romige gnocchi:

  • Bestrooi de kipfilets aan beide kanten met peper en zout. Verhit olijfolie in een pan en bak hierin de kipfilets aan beide kanten bruin. Ongeveer 4 minuten per kant, de binnenkant hoeft hierbij niet gaar te worden.
  • Haal de kipfilets uit de pan en giet opnieuw olijfolie in de pan. Bak hierin de sjalot en de champignons kort aan. Voeg vervolgens de knoflook, tijm en oregano toe.
  • Giet de kippenbouillon in de pan en roer door. Giet vervolgens de slagroom ook in de pan en roer opnieuw door. Breng aan de kook en voeg peper, zout en chilivlokken toe.
  • Voeg de gnocchi toe aan de saus en roer door. Leg vervolgens de kipfilets in de saus en laat 8-10 minuten zachtjes koken. Check of de kip vanbinnen gaar is en haal de kipfilets weer uit de pan.
  • Roer de mozzarella en parmezaanse kaas door de saus tot de kaas gesmolten is. Roer vervolgens de spinazie door de saus en laat nog 5 minuten pruttelen.
  • Snijd de kipfilets in stukken en leg bovenop de saus. Top de boel af met peper en zout.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Kippendijen in romige champignonsaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish