Ingrediënten
  • 500 gram gnocchi
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 150 gram verse spinazie
  • Chilivlokken naar smaak
  • 250 milliliter kookroom
  • 100 gram bevroren doperwten
  • 1 citroen
  • Een handvol parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar smaak
Roos
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram gnocchi
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 150 gram verse spinazie
  • Chilivlokken naar smaak
  • 250 milliliter kookroom
  • 100 gram bevroren doperwten
  • 1 citroen
  • Een handvol parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar smaak

Dit gerecht zet je binnen 15 minuten op tafel

Ben je even klaar met de standaard pasta- en aardappelgerechten? Dan wordt het hoog tijd voor wat nieuws. We introduceren een romig receptje met gnocchi, doperwten en parmezaanse kaas. Geen zorgen, de gnocchi koop je kant-en-klaar. Makkelijk na een dagje werken, wanneer je eigenlijk niet zo’n zin hebt om te koken. We gaan aan de slag!

Misschien wordt dit wel jouw nieuwe favoriet.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de romige gnocchi:

  • Breng een pan water aan de kook. Voeg vervolgens de gnocchi toe en kook dit voor ±2 minuten tot de gnocchi naar boven drijft. Giet af en zet opzij.
  • Verwarm olijfolie in een koekenpan. Bak de knoflook en chilivlokken voor 30 seconden. Voeg vervolgens de spinazie toe en roerbak tot het geslonken is.
  • Voeg de kookroom en de doperwten toe. Laat dit voor ±5 minuten op laag vuur doorkoken. Rasp flink wat geel van een citroen in de pan en knijp een halve citroen uit boven het mengsel.
  • Roer de gnocchi door de saus en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveren met parmezaanse kaas en eten maar!

Ook lekker: Hongaarse goulashsoep met rundvlees

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Donal Skehan | Beeld: Videostill YouTube