Deze vleessalade is heerlijk als bijgerecht
Als we gaan barbecueën zijn de bijgerechten minstens zo belangrijk als het vlees zelf. We slaan daarom stokbrood in en een lekkere salade mag ook niet ontbreken. Denk aan de klassieke aardappel- of komkommersalades. Iets wat ook niet mag ontbreken, is de overheerlijke, Duitse Fleischsalat.
Hoe maak je de salade?
- Snijd de mortadella of boterhamworst in plakjes (als dat nog niet is gedaan) en snijd vervolgens in dunne reepjes.
- Snipper de ui en snijd de augurken in kleine stukjes.
- Doe de reepjes worst, ui en augurk in een kom en voeg ook het augurkensap, de mayonaise en de suiker toe. Roer goed door.
- Proef de salade en breng op smaak met wat zout en peper.
- Dek de kom af en laat de Fleischsalat minstens één uur in de koelkast staan.
- Guten Appetit!
Variatietip: wil je een wat frissere Fleischsalat? Voeg dan 1 theelepel mosterd toe en vervang 30 gram mayonaise door sour cream.
Lees ook: Romige ovenschotel met prei
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Recipes from Europe | Beeld: Adobe Stock