Ingrediënten
  • Zout
  • 500 gram pasta, bucatini of spaghetti
  • 240 milliliter ricotta
  • 45 gram geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas + meer om te serveren
  • 120 milliliter extra vergine olijfolie
  • 1 citroen, geraspt en uitgeknepen
  • Zwarte peper
  • Snufje gemalen rode pepervlokken
  • Vers gesneden basilicum
Jaimy Boer
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • Zout
  • 500 gram pasta, bucatini of spaghetti
  • 240 milliliter ricotta
  • 45 gram geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas + meer om te serveren
  • 120 milliliter extra vergine olijfolie
  • 1 citroen, geraspt en uitgeknepen
  • Zwarte peper
  • Snufje gemalen rode pepervlokken
  • Vers gesneden basilicum

Makkelijk, snel en lekker!

Een romige pasta die binnen een half uur op tafel staat? Yes please! Met deze romige citroen-ricotta pasta is het gegarandeerd smullen geblazen en hoef je maar kort in de keuken te staan. We leggen uit hoe je dit frisse gerecht maakt! 

Zo maak je de romige citroen-ricotta pasta:

  • Kook de pasta in een grote pan met water tot het beetgaar is, zoals op de verpakking staat. Reserveer 1 kopje pastawater voor je het afgiet.
  • Roer in een middelgrote kom de ricotta, Pecorino, olie en citroenschil- en sap door elkaar.
  • Kruid het mengsel met peper, zout en rode pepervlokken.
  • Voeg vervolgens het mengsel toe aan de pasta, samen met een deel van het gereserveerde pastawater.
  • Roer alles goed door elkaar zodat alle pasta onder de saus zit.
  • Top het af met basilicum, Pecorino en een scheutje olie.
  • Genieten maar!

Variatietips

Citroen en ricotta zijn een goede combinatie, maar voor meer proteïne is het natuurlijk ook mogelijk om meer ingrediënten toe te voegen. Denk aan stukjes kip, garnaal of pancetta. En wat dacht je van meer groenten, zoals asperges of broccoli? Indien je de saus nog romiger wil maken, is het verstandig om een beetje pastawater te bewaren. Dit zorgt ervoor dat de saus nog beter hecht aan de pasta en het veel egaler wordt. Genieten maar!

Lees ook: Déze pasta past het beste bij jouw sterrenbeeld

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Pexels