Ingrediënten
  • 6 plakjes rauwe bacon, gesneden in kleine stukjes
  • 3 stronken broccoli
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 240 milliliter kookroom
  • 15 milliliter boter
  • 3 gram knoflookpoeder
  • 3 gram chili vlokken
  • 45 gram mozzarella, geraspt
  • 22 gram Parmezaanse kaas
  • zout en peper, naar smaak
Jaimy Boer
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 6 plakjes rauwe bacon, gesneden in kleine stukjes
  • 3 stronken broccoli
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 240 milliliter kookroom
  • 15 milliliter boter
  • 3 gram knoflookpoeder
  • 3 gram chili vlokken
  • 45 gram mozzarella, geraspt
  • 22 gram Parmezaanse kaas
  • zout en peper, naar smaak

Lekker, makkelijk en met weinig koolhydraten

Heb je zin in comfort food, maar geen zin in een overschot aan koolhydraten? We’ve got you covered! Dit smakelijke recept voor romige broccoli met bacon en mozzarella ziet er namelijk heerlijk uit en bevat weinig koolhydraten. Hierdoor is het uitermate geschikt voor een keto-dieet. En na het maken van dit gerecht, garanderen wij je dat je het blijft maken!

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel. 

Zo maak je de romige broccoli:

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook in een grote pan op middelhoog vuur de gesneden bacon tot deze helemaal knapperig is. Dit duurt ongeveer 2 tot 3 minuten.
  2. Haal de bacon uit de pan en voeg de boter, knoflook, broccoli, knoflookpoeder, chilivlokken en een beetje zout en peper toe. Laat dit 2 tot 3 minuten staan, roer ondertussen alles door tot de knoflook goed te ruiken is. Voeg dan de kookroom, mozzarella, Parmezaanse kaas en bacon erbij.
  3. Zet de pan in de oven en laat het 12 tot 15 minuten bakken. Wanneer de kaas bubbels heeft en de broccoli knapperig is, haal je het uit de pan.
  4. Je romige broccoli is nu klaar om gegeten te worden. Wat een plaatje!

Wil je zien hoe je het recept maakt? In onderstaand filmpje wordt alles uitgelegd!

Dit wil je ook proberen: Recept: romige lasagne met kip, Parmezaanse kaas en champignons

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Gimme Delicious | Beeld: Unsplash, Louis Hansel