Ingrediënten
  • 125 gram gedroogde noedels
  • 1 teentje knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 1 rode ui
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 100 gram aspergebroccoli
  • 1 bospeen
  • 1/2 limoen
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 verpakking Beyond Steak stukjes
  • 1 theelepel sesamzaad
  • Optioneel: verse koriander
Hanna Mellema
20 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 125 gram gedroogde noedels
  • 1 teentje knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 1 rode ui
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 100 gram aspergebroccoli
  • 1 bospeen
  • 1/2 limoen
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 verpakking Beyond Steak stukjes
  • 1 theelepel sesamzaad
  • Optioneel: verse koriander

Smullen maar!

Deze zomer lanceert Beyond Meat drie lekkere nieuwe producten. Naast twee unieke burgers komt de fabrikant met de innovatieve Beyond Steak: heerlijke plantaardige biefstukpuntjes die bijna niet van vlees te onderscheiden zijn. Vandaag vertellen we je hoe je met deze steak stukjes een smaakvolle roerbak maakt. Aan de slag!

Beyond Steak

Beyond Steak zijn plantaardige biefstukpuntjes, gemaakt van ingrediënten zoals tuinbonen en tarwe. Ze zijn sappig, mals, en hebben een echte biefstuk-achtige textuur en smaak. Ja, echt waar! Zodra de stukjes de pan in gaan, vult de keuken zich met een geur die bijna niet te onderscheiden is van echte biefstuk. Met een beetje olie in de pan worden ze goed crispy aan de buitenkant en lekker sappig en chewy aan de binnenkant. Geloof ons, van de Beyond Steak puntjes raken zelfs de grootste vegan sceptici overtuigd.

Zo maak je de roerbak met Beyond Steak:

  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel de knoflook en pers deze fijn. Schil de gember en rasp deze.
  • Pel en snijd de rode ui in halve ringetjes, en snijd de lente-ui in kleine stukjes. Snijd beide paprika’s in reepjes, en de aspergebroccoli in stukjes. Schil de wortel, en snijd deze in dunne plakjes.
  • Doe wat olie in een ruime koekenpan of wokpan, en roerbak hierin de rode ui, paprika, aspergebroccoli en wortel. Voeg na een paar minuten de knoflook en gember toe, en bak kort even mee. Besprenkel met het sap van de halve limoen.
  • Bak ondertussen de Beyond Steak stukjes in een andere pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak op het laatst een klein beetje sojasaus mee (ongeveer een kwart).
  • Roerbak de rest van de sojasaus en de sweet chilisaus op het laatst met de groente mee. Schep dan de Beyond Steak erdoorheen.
  • Serveer de noedels samen met de groente en Beyond Steak, en bestrooi met de lente-ui, sesamzaadjes en wat verse koriander.
  • Eet smakelijk!

Beyond Meat

Heb je na deze maaltijd nog meer zin om te experimenteren met vleesvervangers? Probeer dan de nieuwe burgers van Beyond Meat eens uit! Beyond Meat heeft op dit moment al een burger in het assortiment zitten, maar daar komen nu twee varianten bij. De Beyond Smash is een dunnere variant van de reguliere Beyond Burger, geïnspireerd door de populaire ‘smash burgers’ uit Amerika. Deze burger druk je tijdens het bakken plat, waardoor ‘ie een stukje groter wordt, en een extra sappige, knapperige bite krijgt. De Beyond Burger Jalapeño is de perfecte aanvulling voor liefhebbers van een beetje spice. Deze burger is net zo sappig en smaakvol als de andere burgers, maar dan met een pittige jalapeño kick. Absoluut het proberen waard!

Lees ook: Redactie Kookfans test: de nieuwe vleesvervangers van Beyond Meat

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Beyond Meat | Beeld: Adobe Stock