Een voedzame en vullende maaltijd!
Deze rode curry met linzen en aardappel is perfect voor een smakelijke en gezonde maaltijd. Het gerecht combineert de rijke smaken van kokosmelk, rode curry en verse groenten. De linzen zijn een uitstekende bron van eiwitten en vezels, wat deze curry niet alleen lekker, maar ook voedzaam maakt. Bereid je smaakpapillen voor op een heerlijke maaltijd met deze verrukkelijke rode curry!
Plantaardige curry
De curry is geheel plantaardig, dus voor een dagje zonder vlees of voor vegetariërs en veganisten is dit gerecht perfect. Ook als je normaal iedere dag vlees eet, is dit gerecht heerlijk! Geloof ons, je zult het vlees niet eens missen in dit gerecht.
Zo maak je het:
- Snijd de rode ui in grove stukken. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de ui in 6 minuten glazig op middelhoog vuur.
- Snijd in de tussentijd de rode paprika in blokjes en bak deze 3 minuten mee.
- Voeg de kerstomaatjes, de kokosmelk, de creamed coconut en currypasta toe. Mocht je geen creamed coconut hebben, dan kun je dit ook vervangen door wat extra kokosmelk.
- Breng het geheel aan de kook en laat met een deksel op de pan voor 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Laat de linzen uitlekken en voeg ze toe. Laat vervolgens het mengsel nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Verwarm de oven voor 200 C.
- Meng de kerriepoeder met de resterende 3 eetlepels olie.
- Schil de aardappelen en snijd in plakken van 1 centimeter en meng met de kerrieolie. Verdeel ze over de bakplaat en bak ze in de oen gaar en krokant in 20 minuten.
- Serveer de curry met de aardappelen, en eventueel een lepel kokosyoghurt en verse koriander. Een stuk naanbrood erbij is ook heerlijk. Eet smakelijk!
Lees ook: Recept: kip in een romige saus met citroen en knoflook
Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Jumbo | Beeld: Adobe Stock