Ingrediënten
  • Voor de roomkaasvulling:
  • 45 gram roomkaas
  • 25 gram boter, ongezouten (op kamertemperatuur)
  • 1,25 gram vanille-extract
  • 10 gram poedersuiker
  • Voor het deeg:
  • 220 gram bloem
  • 10 gram cacaopoeder, ongezoet
  • 3 gram bakpoeder
  • 110 gram boter, ongezouten
  • 15 milliliter vanille-extract
  • 50 gram suikerriet
  • 75 gram basterdsuiker
  • 1 ei, middelgroot
  • Snufje zout
  • Rode kleurstofpasta
Jaimy Boer
30 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • Voor de roomkaasvulling:
  • 45 gram roomkaas
  • 25 gram boter, ongezouten (op kamertemperatuur)
  • 1,25 gram vanille-extract
  • 10 gram poedersuiker
  • Voor het deeg:
  • 220 gram bloem
  • 10 gram cacaopoeder, ongezoet
  • 3 gram bakpoeder
  • 110 gram boter, ongezouten
  • 15 milliliter vanille-extract
  • 50 gram suikerriet
  • 75 gram basterdsuiker
  • 1 ei, middelgroot
  • Snufje zout
  • Rode kleurstofpasta

Wat een smakelijke verrassing!

Knort je maag al? Na het lezen van dit recept doet-ie dat zeker. We maken vandaag namelijk red velvet koekjes. Naast dat de koekjes al heerlijk zijn door de red velvet, heeft het ook nog een roomkaas vulling. Jum! Lees gauw verder voor het recept. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de red velvet koekjes met roomkaas vulling:

De roomkaas vulling:

  • Doe de boter in een middelgrote kom en klop met een garde tot het romig is.
  • Voeg de poedersuiker, het vanille-extract en de roomkaas toe en meng alles goed.
  • Rol 10 tot 11 balletjes uit de mix en leg deze op een bakplaat. Leg de balletjes 1 uur in de vriezer.

De red velvet koekjes:

  • Zeef de bloem, cacaopoeder en bakpoeder in een middelgrote kom en roer het door elkaar.
  • Doe de boter, het vanille-extract, de basterdsuiker, suikerriet en het zout in een grote kom en roer dit tot een geheel.
  • Voeg het ei en de rode kleurstofpasta aan de botermix toe en roer dit door elkaar met een spatel.
  • Voeg daarna de bloem in twee delen aan de botermix toe en roer alles goed door elkaar. Kijk of je de kleur goed vindt en voeg anders nog wat rode kleurstofpasta toe. Als het deeg goed is, is het niet plakkerig.
  • Bedek de kom met een theedoek of iets anders en stop het in de koelkast voor 30 tot 60 minuten.
  • Gebruik een ijsschep om kleine balletjes van 5 centimeter te maken en leg ze op een bakplaat.
  • Maak de balletjes plat en doe een schep roomkaas in het midden van de koekjes.
  • Vouw de hoekjes van het koekjesdeeg zodat het op een bal lijkt. Doe dit daarna bij de andere koekjes.
  • Plaats de koekjes in een voorverwarmde oven van 180°C voor 8 tot 10 minuten.
  • Haal ze uit de oven en laat ze voor tien minuten afkoelen op de bakplaat, en daarna op een rek.
  • Dat wordt smullen!

Wil je zien hoe je dit recept maakt? In onderstaande video wordt alles uitgelegd.

Ook lekker: red velvet Nutellataart met witte chocoladestukjes

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: How Tasty | Beeld: Videostill How Tasty