Smullen maar!
Wil je een gerecht dat snel op tafel staat en een hoop magen voedt? Dan is dit recept voor ravioli shakshuka zeker een aanrader. In plaats van de eieren is er plaats gemaakt voor voedzame ravioli. Uiteraard afgemaakt met feta en peterselie. Lekker om in te dippen met brood!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je de ravioli shakshuka:
- Verhit olie in een grote koekenpan op medium vuur.
- Voeg vervolgens de paprika en uien toe en bak ze tot ze zacht zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
- Voeg daarna de knoflook toe tot het geurig is. Dit duurt ongeveer 1 minuut.
- Voeg tomatenpuree, paprika en rode pepervlokken toe en roer alles tot de pan bedekt is met het mengsel.
- Voeg als laatst de tomaten en bouillon toe en breng aan de kook.
- Breng het eventueel op smaak met peper en zout.
- Voeg na het sudderen de ravioli toe en kook afdekt, al dente (beetgaar), voor 4 tot 6 minuten.
- Bestrooi met feta en peterselie.
- Serveer met brood om te dippen.
- Eet smakelijk!
Variatie
Uiteraard kun je ook zelf een eigen draai geven aan dit smakelijke gerecht. Probeer het bijvoorbeeld eens met zelfgemaakte ravioli of met een andere vulling. Of wat dacht je van geitenkaas in plaats van feta? Heerlijk voor na een drukke dag of als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan.
Ook lekker: recept: groene shakshuka
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: Pexels