Renée Bootsma
30 min.
3 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram ravioli (met ricotta vulling)
  • 300 gram prei
  • 250 gram ricotta
  • Snuf peper en zout
  • Snuf tijm
  • Snuf nootmuskaat
  • Handje walnoten
  • 100 gram spekjes
  • 75 gram geraspte kaas
  • Olijfolie of boter

Heerlijk!

Yum, deze ravioli ovenschotel met prei is echt heerlijk! Lekker makkelijk en binnen een halfuurtje op tafel. De smaken in deze ravioli ovenschotel met prei, romige ricotta, zoute spek en krokante walnoot combineren fantastisch bij elkaar. 

Ravioli ovenschotel

Heb je niet zoveel tijd en moet je snel? Dan is deze heerlijke ravioli ovenschotel een toppertje. Je gebruikt kant-en-klare ravioli, bakt alles in één pan – als je de pasta van te voren in deze pan kookt – en het hoeft dan nog maar een kwartiertje in de oven. Heb je een gietijzerenpan? Gebruik dan deze voor het gerecht, je kan namelijk deze pan zo vanaf het fornuis de oven in schuiven. Scheelt je weer een extra pan of ovenschaal om af te wassen.

Zelfgemaakte ravioli

Toch even lekker lang de tijd nemen voor dit gerecht? Ga dan aan de slag met zelfgemaakte ravioli. Het heeft even de tijd nodig en het is best een pittig klusje om ze te maken, maar als je dan eenmaal klaar bent was het het helemaal waard! Denk er wel om dat de pasta een stuk makkelijker kapot gaat als je het zelf maakt, dus roer en schep het voorzichtig om in de pan.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Breng een pan met water aan de kook en kook de ravioli beetgaar. Was de prei en snijd in dunne ringetjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie of boter in een pan en bak hier de spekjes een paar minuutjes in. Voeg daarna de prei toe en bak kort mee.
  • Voeg de ravioli toe aan de pan en schep door. Meng de ricotta er doorheen en breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en tijm. Houd er rekening mee dat de spekjes ook al erg zout zijn.
  • Verdeel dit mengsel over de ingevette ovenschaal, of laat in de pan wanneer je een ovenvaste pan gebruikt. Bestrooi de bovenkant met grof gehakte walnoten en geraspte kaas.
  • Bak de ravioli ovenschotel circa 15 minuten in de oven totdat de kaas lekker gesmolten en goudbruin is.
  • Geniet ervan!

Lees ook: zó bewaar, schil en kook je witte asperges het beste

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Leuke Recepten | Beeld: Adobe Stock