Ingrediënten
  • 325 bloem
  • 3 gram zeezout
  • 1 groot ei
  • 180 gram boter of margarine
  • 40 gram noten, gehakt
  • 6 gram poedersuiker
  • 270 gram bruine suiker
  • 3 gram poedersuiker
  • 240 milliliter karnemelk
  • 4 gram vanille extract
  • 150 gram rabarber, gehakt
Jaimy Boer
90 min.
16 pers.
Ingrediënten
  • 325 bloem
  • 3 gram zeezout
  • 1 groot ei
  • 180 gram boter of margarine
  • 40 gram noten, gehakt
  • 6 gram poedersuiker
  • 270 gram bruine suiker
  • 3 gram poedersuiker
  • 240 milliliter karnemelk
  • 4 gram vanille extract
  • 150 gram rabarber, gehakt

Wat een traktatie!

Rabarber heeft een zoete en rijke smaak en wordt daardoor veel gebruikt voor een compote of taart. Maar wist je dat de rabarber ook heel lekker is in een brood? Dit recept voor rabarberbrood met noten is de perfecte snack voor tussendoor. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Handig

Gebruik voor dit recept verse of bevroren rabarber. Wanneer je het vers gebruikt, kun je deze het beste schillen en zo fijn mogelijk snijden. Gooi de rabarber voor het bakken in een bak met bloem. Dit zorgt ervoor dat het niet naar de onderkant van het brood zakt!

Zo maak je rabarberbrood met noten:

  • Pak een middelgrote kom en doe hier de bruine suiker, boter, melk en vanille in. Mix het beslag door elkaar.
  • Pak een kleine kom en doe het grote ei erin. Klop het ei met een vork en voeg het toe aan het beslag in de middelgrote kom.
  • Pak een zeef en zeef de bloem, zout en bakpoeder door het beslag heen. Roer dit goed door elkaar.
  • Vouw de gehakte rabarber en noten met een spatel door het beslag, tot ze gecombineerd zijn.
  • Vet twee ovenschalen in met boter en verdeel het beslag over de twee ovenschalen.
  • Verwarm de oven voor op 160 ºC en zet de twee ovenschalen vervolgens in de oven. Zet een timer voor een uur en haal ze eruit als het mes er schoon uit komt.
  • Laat het rabarberbrood 5 minuten staan voordat je het uit de ovenschalen haalt. Leg de broden op een rek om af te koelen.
  • Strooi wat poedersuiker over de broden en snijd ze in plakken.
  • Verdeel de plakken over de borden. Besmeer ze eventueel met boter.
  • Eet smakelijk!

In onderstaande filmpje laat Bonita’s Kitchen zien hoe je het rabarberbrood met noten maakt!

Lees ook: Seizoensgroente: 5 dingen die je wilt weten over de rabarber

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Bonita’s Kitchen | Beeld: Unsplash, Markus Spiske