Eet jij weleens raapstelen?
Raapstelen: een groente die sommige mensen nog nooit hebben gegeten. Hartstikke zonde, want het is enorm lekker en gezond. Zo bevatten raapstelen onder andere vitamine C en ijzer. Benieuwd geworden naar deze groente? Zo maak je een heerlijke raapstelenstamppot.
Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je raapstelenstamppot
- Schil de aardappelen en snijd doormidden. Kook de aardappelen in zo’n 15 à 17 minuten gaar.
- Verhit ondertussen olijfolie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
- Voeg de sjalotten en paprika toe en bak zo’n 5 minuten.
- Voeg de Vivera-spekjes toe aan de sjalotten en paprika. Bak 2 à 3 minuten mee en draai het vuur laag.
- Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en pureer met een stamper. Schenk melk bij de puree en voeg een klontje boter toe. Roer tot alles goed is vermengd.
- Maak de raapstelen schoon en snijd ze in stukken. Snijd ook een stuk van het steeltjes van de raapstelen af als die heel lang zijn.
- Snijd de gekookte eieren in stukken.
- Voeg de gekookte eieren, raapstelen en spekjes toe aan de puree en roer net zo lang tot alles goed is vermengd.
- Breng de raapstelenstamppot op smaak met peper en eet smakelijk!
Ook lekker: Recept: smeuïge bananenmuffins gevuld met chocoladesaus
Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron en beeld: Kookfans