Een heerlijke en vullende maaltijd voor op tafel
Er zijn veel lekkere hartige quiche recepten om te maken. Van de traditionele quiche lorraine tot een quiche met pompoen, champignons of spinazie. Maar ook deze variant met broccoli en cheddar kaas is een favoriet. Een knapperige korst gevuld met malse broccoli, aardappelen, eieren en kaas. Dat je iets langer in de keuken staat dan normaal, nemen we voor lief, want dit gerecht is ongetwijfeld een succes.
Zo maak je de quiche met broccoli en cheddar kaas
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng in een kom 300 gram broccoli, aardappelen, 100 gram cheddar kaas, een snuf zout en een snuf peper door elkaar.
- Bekleed een ronde bakvorm (23 cm) met bakpapier of vet in met olijfolie.
- Giet het aardappel-broccoli mengsel in de bakvorm. Druk het gelijkmatig in vorm en tegen de zijkanten aan tot het stevig is.
- Bak de korst gedurende 45 minuten in de oven, tot de aardappelen bruin van kleur zijn.
- Meng in een kom de eieren, 150 gram broccoli, tomaten, ui, resterende cheddar kaas, een snuf zout en een snuf peper door elkaar.
- Giet het eimengsel in de afgebakken korst. Bak vervolgens de quiche 25 minuten in de oven tot de eieren stevig zijn.
- Laat de quiche even afkoelen, daarna is het tijd om te serveren.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Recept: teriyaki zalmspiesjes
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock