Redactie Kookfans
30 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 3 zoete aardappels
  • 200 gram doperwtjes
  • 3 rode uien, in halve ringen
  • 6 middelgrote tortilla's
  • 200 gram geraspte kaas
  • Optioneel: crème fraîche of room

Geschikt als lunch, diner, of als tussendoortje

We zijn groot fan van kazige maaltijden bij Kookfans. En gerechten die we dan zowel bij het avondeten, als bij de lunch, maar net zo goed als tussendoortje kunnen opsmikkelen? Daar krijgen we geen genoeg van. Deze quesadilla’s met kaas, doperwtjes en heerlijke zoete aardappelpuree is daarvan een goed voorbeeld. Aan de slag!

Zo maak je de quesadilla’s:

  • Maak de zoete aardappels nog in hun vel goed schoon onder de kraan en snijd de topjes en kontjes eraf. Prik met een vork gaatjes over de hele aardappel. Doe vervolgens de aardappels met een klein beetje water in een magnetronbestendig bakje met deksel – druk de deksel er echter niet helemaal op vast. Zet de magnetron 10 minuten aan op de hoogste stand.
  • Kook ondertussen de doperwtjes gaar in een steelpannetje met water en bak de uitjes in een grote koekenpan met een beetje olie tot ze glazig zijn. Zet vervolgens de doperwtjes en uitjes apart in een bakje en schep deze door elkaar.
  • Zijn de zoete aardappels klaar in de magnetron? Dan is het tijd om te stampen! Prak ze met schil en al tot een fijne puree.
    • Optioneel: als je merkt dat ze wat hard blijven, kun je met een schepje crème fraîche of een scheutje kookroom de puree wat zachter maken.
  • Leg nu een tortilla in dezelfde koekenpan waar je de uitjes in hebt gebakken op een laag vuur. Verspreid wat van de geraspte kaas over de hele tortilla en wacht tot dit begint te smelten.
  • Verspreid vervolgens een goede laag van de aardappelpuree over de kaas en strooi er wat van de erwtjes en uitjes over.
  • Verdeel ten slotte opnieuw een laagje geraspte kaas over het geheel en dek af met een tweede tortilla. Laat even bakken in de pan tot de onderste tortilla bruin en knapperig is. Keer vervolgens om en bak ook de tweede tortilla bruin en knapperig.
  • Leg de quesadilla’s op een bord, snijd in kwarten en tast toe!

Tip: je kunt de aardappelpuree naar eigen wens op smaak brengen! Ga voor een spicy twist met chilivlokken, of juist een zachte kruidige smaak met bijvoorbeeld wat knoflook en oregano.

Lees ook: Traditioneel recept met een twist: hete bliksem met zoete aardappel

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron & Beeld: Eigen materiaal