Ingrediënten
  • VOOR DE CHORIZO:
  • 3 eetlepels paprikapoeder
  • ½ eetlepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel ancho chilipoeder
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde koriander
  • 1 snufje gemalen kaneel
  • 1 snufje gemalen kruidnagel
  • 500 gram gemalen varkensvlees
  • 1 eetlepel witte azijn
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • VOOR DE QUESADILLAS:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 maïstortilla's
  • 225 gram geraspte kaas naar keuze
  • VOOR DE SALSA:
  • 4 tomaten
  • 2 rode paprika's
  • 2 groene paprika's
  • 10 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen, geperst
  • Zout en peper naar smaak
Esther Reitsema
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE CHORIZO:
  • 3 eetlepels paprikapoeder
  • ½ eetlepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel ancho chilipoeder
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde koriander
  • 1 snufje gemalen kaneel
  • 1 snufje gemalen kruidnagel
  • 500 gram gemalen varkensvlees
  • 1 eetlepel witte azijn
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • VOOR DE QUESADILLAS:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 maïstortilla's
  • 225 gram geraspte kaas naar keuze
  • VOOR DE SALSA:
  • 4 tomaten
  • 2 rode paprika's
  • 2 groene paprika's
  • 10 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen, geperst
  • Zout en peper naar smaak

Crunchy van buiten en romig van binnen

Van de Mexicaanse keuken gaat ons hart altijd een beetje sneller kloppen. Met de tortilla’s, burrito’s en taco’s kun je letterlijk alle kanten op, waardoor een Mexicaans maaltje al-tijd een feest is. Vandaag maken we quesadillas, die we vullen met kaas, chorizo en een heerlijke salsa.

Zo maak je de quesadillas:

  • Allereerst maak je de chorizo. Je kunt er ook voor kiezen om deze stap over te slaan en kant-en-klare chorizo te gebruiken. Maak je het wel zelf, combineer dan in een kom de paprikapoeder, komijn, ancho chilipoeder, chilipoeder, oregano, koriander, kaneel, kruidnagel, het gemalen varkensvlees, het azijn en de knoflook. Mix dit goed door elkaar.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg als de olie goed heet is de chorizo toe en bak tot het vet is gesmolten en de chorizo knapperig is. Haal het uit de pan met een schuimspaan en gooi het overtollige vet weg.
  • Beleg de tortilla’s met de kaas en chorizo en leg er een tortilla bovenop.
  • Verhit nog wat olijfolie in de koekenpan en bak hierin de quesadillas totdat de kaas gesmolten is en de tortilla’s knapperig zijn, ongeveer 3 tot 4 minuten per kant.
  • Ondertussen maak je de salsa. Snijd hiervoor de tomaten en paprika’s in kleine blokjes en snijd de knoflook fijn. Doe dan de tomaat, paprika en knoflook samen met de olijfolie en zout in de blender en mix dit samen tot een gladde massa. Roer het citroensap erdoor, proef en breng eventueel nog op smaak met wat extra zout.
  • Snijd de quesadillas in vier gelijke stukken en serveer met de salsa.
  • En klaar zijn de quesadillas. Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: quesadilla’s met romige vulling van spinazie en artisjok

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock