Bananenbrood was nog nooit zó lekker!
Als je iets wil bakken, is bananenbrood altijd een goede optie. Je hebt geen ingewikkelde ingrediënten nodig en hoeft geen uren in de keuken te staan, maar tóch komt bananenbrood elke keer weer héérlijk uit de oven. Wil je een keer wat anders, maar toch net zo makkelijk als de klassieker? Probeer dan eens dit pure chocolade bananenbrood.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Prak de bananen in een middelgrote kom.
- Doe daarna de eieren, yoghurt, honing, vanille en baking soda erbij en meng het tot een geheel.
- Voeg vervolgens de bloem en donkere cacaopoeder toe. Mix dit goed door elkaar.
- Gooi daarna ook de chocolate chips door het beslag.
- Giet het beslag in een bakvorm van 23 bij 12 centimeter.
- Bak het bananenbrood voor circa 45 minuten. De baktijd kan variëren per oven. Houd het brood daarom goed in de gaten. Controleer of het bananenbrood klaar is met een tandenstoker. Prik de tandenstoker in het midden. Komt ‘ie er schoon uit? Dan is je brood klaar.
- Laat het bananenbrood 15 minuten afkoelen.
- Geniet ervan!
Ook lekker: Recept: bananenbrood met drie ingrediënten
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Videostill YouTube