Ingrediënten
  • 2 kilo varkensschouder zonder been
  • 11,5 gram verpakte bruine suiker
  • 40 gram zout
  • 10 gram gerookte paprika
  • 2 gram knoflookpoeder
  • 2 gram uienpoeder
  • 2 gram gemalen komijn
  • Versgemalen zwarte peper
  • 30 milliliter plantaardige olie
  • 350 milliliter pils
  • Voor de barbecuesaus:
  • 360 milliliter ketchup
  • 80 milliliter appelciderazijn
  • 120 milliliter Dijonmosterd
  • 45 gram bruine suiker
  • 30 milliliter Worcestershiresaus
Jaimy Boer
200 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 2 kilo varkensschouder zonder been
  • 11,5 gram verpakte bruine suiker
  • 40 gram zout
  • 10 gram gerookte paprika
  • 2 gram knoflookpoeder
  • 2 gram uienpoeder
  • 2 gram gemalen komijn
  • Versgemalen zwarte peper
  • 30 milliliter plantaardige olie
  • 350 milliliter pils
  • Voor de barbecuesaus:
  • 360 milliliter ketchup
  • 80 milliliter appelciderazijn
  • 120 milliliter Dijonmosterd
  • 45 gram bruine suiker
  • 30 milliliter Worcestershiresaus

Dit recept ga je gegarandeerd vaker maken!

Pulled pork is een heerlijke toevoeging aan een broodje, in je wrap of naast je aardappelen. Toch lijkt het altijd heel lastig om net zo’n heerlijke pulled pork te maken als in een restaurant. Met dit recept komt dit echter helemaal goed! Ingrediënten erbij en schort om, we gaan aan de slag! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je pulled pork met barbecuesaus:

  • Verwarm de oven voor op 150 °C. Snijd het overtollig vet van het varkensvlees en snijd het vlees daarna in grote stukken.
  • Meng in een kleine kom de bruine suiker, zout, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en komijn. Breng dit op smaak met zwarte peper.
  • Wrijf de kruiden over het varkensvlees. De smaak wordt nog beter als je dit de avond vooraf doet.
  • Zet een braadpan op middelhoog vuur en verhit hier olie in. Werk in kleine porties. Voeg het varkensvlees toe en schroei aan alle kanten. Let op: specerijen kunnen snel aanbranden, dus regelmatig omdraaien.
  • Giet bier rond het varkensvlees en dek de pan af met de deksel.
  • Stop de braadpan in de oven en kook tot het varkensvlees zacht begint te worden. Dit duurt ongeveer 3 uur.
  • Verwijder de deksel en kook tot het varkensvlees heel zacht is en je het gemakkelijk uit elkaar kunt trekken met een vork. Laat de braadpan zo’n 1 tot 2 uur langer in de oven staan.
  • Haal de braadpan uit de oven en haal het vlees eruit om te rusten.

Zo maak je de barbecuesaus:

  • Voeg ketchup, appelciderazijn, mosterd, bruine suiker en Worcestershiresaus toe aan de braadpan.
  • Breng het mengsel op middelhoog vuur aan de kook. Zet het vuur daarna lager en laat de saus sudderen tot deze iets is ingedikt, dit duurt ongeveer 5 minuten.
  • Versnipper het varkensvlees met twee vorken.
  • Doe de pulled pork in de braadpan en roer dit door de barbecuesaus.
  • Eet smakelijk!

Voor bij de pulled pork: Zo maak je zelf bagels

Fan van dit recept? Bewaar het op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Unsplash, Yvonne Lee Harijanto