Herfstiger dan dit kan bijna niet
Wanneer je ervaring hebt met het koken van risotto, dan weet je dat het om een flinke portie geduld vraagt. Hoe langzamer je de risotto kookt, hoe lekkerder hij wordt. Vandaag verzamelen we al ons geduld en maken we een risotto met een herfstige twist. Deze pompoenrisotto toppen we af met wat stukjes knapperige parmaham. Genieten!
Risotto met een herfstige twist.
Zo maak je de pompoenrisotto:
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de pompoenstukken op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de olijfolie, salie, peper en zout over de stukken. Bak voor 40 minuten.
- Verwarm de kippenbouillon in een steelpan.
- Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de ui ±15 minuten op zacht vuur. Voeg vervolgens de knoflook en een snuf peper toe en bak kort mee.
- Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak dit 1 minuut mee. Giet vervolgens al roerend de witte wijn aan het rijstmengsel.
- Giet al roerend de kippenbouillon bij het rijstmengsel. Laat dit 15 minuten doorkoken.
- Voeg de parmezaanse kaas en een klontje boter toe aan de risottorijst.
- Haal de pompoenstukken uit de oven en bedek sommige stukken met de plakken parmaham. Bak tot de parmaham knapperig is.
- Prak een aantal stukken pompoen met een vork en roer dit door de risotto.
- Verdeel de pompoenrisotto over de borden en top het af met wat stukken pompoen en parmaham.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Verse pompoenpitten: de lekkerste én gezondste snack van het moment
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Donal Skehan | Beeld: Videostill YouTube