Dit gerecht wordt ook wel Pan de Calabaza genoemd
De blaadjes vallen van de bomen, de dagen worden korter en het is buiten kouder. Het moge duidelijk zijn dat het herfst is. Heb jij ook zin gekregen om typische herfstbaksels in elkaar te flansen? Wat dacht je dan van dit pompoenbrood?
Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Begin met het maken van pompoenpuree. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel de pompoenblokjes over de plaat en bak de blokjes zo’n 45 minuten. Laat de zacht geworden pompoen afkoelen en pureer daarna met een staafmixer.
- Stel de oven daarna in op 175 °C.
- Meng in een kom de meel, bakpoeder, baking soda, zout, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en gember. Zet apart.
- Meng in een grote kom de pompoenpuree met de eieren, olie, boter, water en suiker. Voeg daarna de droge ingrediënten toe en blijf roeren tot alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
- Bekleed een cakeblik met bakpapier en schenk daarna het mengsel in het cakeblik. Bak 70 minuten in de oven of tot de bovenkant bruin is en een tandenstoker schoon uit het brood komt als je het erin steekt.
- Laat het brood afkoelen voordat je het serveert.
Lees ook: 5 handige tips voor het snijden van pompoen
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Hispanic Kitchen | Beeld: Videostill YouTube Preppy Kitchen