Yum!
Wij zijn gek op chocolade! Mocht je net als ons een liefhebber zijn van chocolade, dan raden wij je zeker aan om dit recept eens te proberen. Deze chocolade fudge is namelijk heerlijk! Je hebt maar vier ingrediënten nodig en hij is onwijs makkelijk te maken.
Plantaardig
Het fijne aan deze fudge is, is dat het plantaardig is. Mocht je dus bewust voor een plantaardig dieet hebben gekozen, een allergie hebben of eens een keertje wat willen maken zonder ingrediënten die afkomstig zijn van dieren, dan is deze fudge perfect! Mocht je de fudge niet plantaardig willen maken, dan kun je ook gewone chocolade en roomboter gebruiken. Maar geloof ons, plantaardig smaakt de fudge net zo lekker hoor!
Zo maak je hem:
- Leg bakpapier in een vorm, je kunt bijvoorbeeld een ovenschaal gebruiken of een browniebakblik.
- Smelt de veganistische chocolade in een kom die geschikt is voor in de magnetron, of smelt de veganistische chocolade au-bain-marie.
- Roer in een grote mengkom de gesmolten chocolade en zuivelvrije boter door elkaar. Voeg de vanille toe en klop het geheel door elkaar totdat alles gemengd is.
- Voeg langzaam de poedersuiker toe tot alles gecombineerd is.
- Giet het geheel in een beklede ovenschaal of bakvorm en verdeel gelijkmatig met een spatel.
- Laat de fudge minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
- Snijd in blokjes en serveer. Geniet ervan!
Fudge bewaren
De fudge is zo lekker dat hij waarschijnlijk snel op zal zijn, maar mocht je hem toch willen bewaren dan kan dat. Als je de fudge in een luchtdicht bakje bewaard, kun je hem tot wel 30 dagen bewaren. De fudge kun je ook invriezen, dan is hij tot 3 maanden houdbaar. Houd er rekening mee dat je hem in de vriezer ook in een luchtdicht bakje bewaard.
Lees ook: Recept: tiramisu cheesecake
Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Make It Dairy Free | Beeld: Adobe Stock