Ingrediënten
  • 375 gram tonijn (uit blik)
  • 3 kleine (Thaise) sjalotjes, gesnipperd
  • 3 eetlepels limoensap
  • 3 eetlepels vissaus
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels chilipoeder, of naar smaak
  • 15 gram verse koriander, fijngesneden
  • 2 bosuitjes, fijngesneden
  • 25 gram munt, fijngesneden
  • Slabladeren, om te serveren
  • Komkommer, in plakken gesneden, om te serveren
Christel
5 min.
2 - 3 pers.
Ingrediënten
  • 375 gram tonijn (uit blik)
  • 3 kleine (Thaise) sjalotjes, gesnipperd
  • 3 eetlepels limoensap
  • 3 eetlepels vissaus
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels chilipoeder, of naar smaak
  • 15 gram verse koriander, fijngesneden
  • 2 bosuitjes, fijngesneden
  • 25 gram munt, fijngesneden
  • Slabladeren, om te serveren
  • Komkommer, in plakken gesneden, om te serveren

Lekker om vandaag nog te maken!

Tonijn is lekker én gezond. De vissoort is rijk aan eiwitten, vitamines, mineralen en omega 3-vetzuren. Wist je bovendien dat tonijn uit blik net zo gezond is als verse tonijn? Genoeg redenen dus om eens wat vaker tonijn te eten. Onlangs probeerden we weer een nieuw recept uit: pittige Thaise tonijnsalade.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Doe de tonijn, sjalotjes, het limoensap, de vissaus, suiker en chilipoeder in een kom en mix met een vork.
  • Roer de koriander, het bosuitje en de munt door de salade. Proef even en voeg eventueel nog wat meer vissaus, limoensap of chilipoeder toe.
  • Serveer met sla en komkommer.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Ravioli met worst en spruitjes

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Marion’s Kitchen | Beeld: Videostill