Perfect voor als je niet veel tijd hebt, maar ook niet wil bestellen
Van de afhaalchinees is kipsaté al verrukkelijk, maar als je het zelf maakt is het nóg lekkerder. Gelukkig hoef je er helemaal niet zoveel werk van te maken. Deze pittige kipsaté heb je op een doordeweekse dag binnen een handomdraai op tafel gezet!
Zo maak je de kipsaté:
- Zorg ervoor dat de satéprikkers van tevoren minstens een uur in water hebben geweekt.
- Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 3 centimeter.
- Meng voor de marinade de suiker, azijn, vissaus, sambal, sriracha en gember in een grote kom.
- Roer de kipblokjes hier doorheen totdat alles goed gemengd is en laat dit ongeveer 10 minuten staan.
- Rijg de kipblokjes aan de stokjes (zo’n vier tot vijf per stokje) en leg deze op een groot bord.
- Breng de overgebleven marinade in een steelpannetje aan de kook.
- Als het kookt, zet je het vuur lager en laat je het geheel zachtjes zo’n 8 minuten koken, tot ongeveer de helft van het mengsel over is.
- Verhit ondertussen wat olie in een grillpan. Bak hierin de kipsaté in ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur gaar. Blijf de stokjes regelmatig keren en smeer daarbij de kip steeds opnieuw in met de overgebleven marinade.
- Snijd de rode peper in kleine ringetjes en gebruik deze samen met de koriander om de kipsaté te garneren.
- Serveer de kipsaté bijvoorbeeld met witte rijst en atjar.
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Een hutspot met een twist: de Indische hutspot met pittig stoofvlees
Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Favor Flav | Beeld: Adobe Stock