Vivian
30 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 113 gram bitterzoete of pure chocolade
  • Cayennepoeder
  • Kaneelpoeder
  • Zoutvlokken
  • 6 clementines

Dit gezonde snackje willen wij elke dag wel

Hoewel we elke dag wel een reep chocolade, een cheesecake of chocoladecupcakes willen oppeuzelen, weten we dat dit niet zo goed voor de lijn is. Toch kan een beetje chocolade geen kwaad, vooral als je het combineert met een stuk fruit. Deze pittige chocolade-clementines zijn daar het perfecte voorbeeld van. Gezond, maar wel met een lekker laagje chocolade. En ook nog eens makkelijk te maken. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo ga je te werk:

  • Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
  • Smelt de chocolade in een magnetronbestendige kom op hoog vermogen in stappen van 20 seconden tot deze gesmolten en glad is, ongeveer 1 minuut.
  • Doop de helft van elk clementinestukje in de chocolade. Schud overtollige chocolade eraf en leg het stukje op de voorbereide bakplaat.
  • Bestrooi met een snufje zout, cayennepoeder en kaneel en zet in de koelkast tot de chocolade hard wordt, ongeveer 10 minuten.
  • Geniet van de chocolade-clementines!

Lees ook: Recept: cinnamon roll-appeltaart met slechts 5 ingrediënten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Women’s Health | Beeld: Videostill