Heel makkelijk te maken en ook nog eens gezond!
Soms heb je echt zin in wat lekkers, maar geen zin om heel veel moeite te doen. Lui en zin om te snacken dus! Nou, dan hebben wij het perfecte gerecht voor je: pitabroodjes met kip, avocado, komkommer, ijsbergsla en een frisse yoghurtsaus. Zeker de moeite waard om eens te proberen!
Makkelijk, snel en ontzettend lekker: ideaal voor op een luie avond dus. Door de kip lekker te kruiden zet je snel een heerlijk gerecht op tafel. De yoghurtsaus en groenten maken het broodje helemaal af en ook nog eens heel gezond. De pitabroodjes kun je immers gewoon onder het tosti-ijzer klaarmaken, waardoor het maken van dit gerecht je niet veel moeite kost. We leggen je uit hoe je de pitabroodjes met kip maakt.
Zo maak je het:
- Snijd een kipfilet in lange repen in plaats van in blokjes.
- Verwarm een grillpan met wat olijfolie en leg daarin de kipfilet.
- Kruid de kip met kruiden naar keuze. Wij gebruikten: chilipoeder, knoflookpoeder en wat paprikapoeder.
- Verwarm de pitabroodjes ondertussen in het tosti-ijzer of in de oven. Onze tip: maak de broodjes een klein beetje nat met water, hierdoor worden ze knapperiger!
- Snijd ondertussen de komkommer en avocado in schijfjes.
- Tijd voor de yoghurtsaus: mix 1,5 eetlepel yoghurt met 1 eetlepel mayonaise, een scheut citroensap, peper en zout. Voeg eventueel nog wat peterselie toe. Goed roeren, en je saus is klaar.
- Snijd de pitabroodjes open en voeg als eerst de ijsbergsla toe.
- Beleg daarna met de kip, avocado en de komkommer. Bestrooi tot slot met de saus.
- En smullen maar!
Ook lekker: Kazige aardappelkroketjes met ham uit de airfryer
Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Kookfans | Beeld: iStock