Met gehakt, parmezaanse kaas en – natúúrlijk – een scheut wodka
Sommige gerechten worden lekkerder met een flinke scheut alcohol, denk aan tiramisu of kaasfondue. Dat geldt ook voor deze Penne alla Vodka. De naam zegt het al: hier komt een lekker shotje wodka bij kijken. Deze drank zorgt voor een heerlijk romige saus.
Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo ga je te werk:
- Verhit de olie in een grote pan op hoog vuur. Kook de ui tot deze glazig is.
- Voeg het rundvlees, zout en peper toe en kook tot al het vocht is verdampt en het vlees bruin is.
- Voeg de geplette tomaten, wodka en chilivlokken toe. Roer en kook tot de helft van de vloeistof is verdampt en de saus is ingekookt.
- Voeg de room toe en roer tot alles gemengd is.
- Roer de gekookte pasta door de saus, tot deze helemaal bedekt is.
- Garneer met peterselie en parmezaanse kaas.
- Geniet van de Penne alla Vodka!
Ook lekker: Recept: pasta met zalm en witte wijnsaus
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Videostill