Jummie!
Een pasta die vult en lekker kruidig is, zo kun je dit recept voor pasta met pompoen en chorizo het beste omschrijven. Het vult een hoop magen en is daarom het perfecte gerecht om te maken wanneer je veel mensen op visite hebt. Enne, hij is snel gemaakt. Ideaal!
Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je de pasta met pompoen en chorizo:
- Kook de pasta zoals op de verpakking vermeld staat.
- Giet de pasta over, maar bewaar een mok met pastawater. Zet dit opzij.
- Bak ondertussen in een grote koekenpan de chorizo op middelhoog vuur tot het lichtbruin is.
- Zet daarna het vuur laag.
- Voeg pompoen, room, zout en peper aan de koekenpan toe.
- Roer de pasta door de koekenpan en gooi er steeds een beetje pastawater bij, tot het vochtig genoeg is.
- Strooi de kaas erdoor en roer samen. Bestrooi eventueel met koriander.
- Serveer op diepe borden.
- Eet smakelijk!
Variatie
Je kunt het recept zo laten, maar kun je er ook meer ingrediënten doorheen doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van gekookte biet of spruiten? Dit gaat ontzettend goed samen met pompoen en chorizo. Ook kidneybonen zijn een aanrader, om de maaltijd nog voedzamer te maken.
Ook lekker: Superromige pasta met knoflook en champignons
Bron: Taste of Home | Beeld: iStock