Recept: pasta met kip en ratatouille uit de oven

Ingrediënten
  • 300 gram kipdijfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 2 courgettes
  • 125 milliliter droge witte wijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 300 gram pasta, bijvoorbeeld rigatoni
  • 70 gram groene olijven zonder pit
  • 200 gram Mozzarella
  • Verse blaadjes basilicum
Hanna Mellema
60 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 300 gram kipdijfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 2 courgettes
  • 125 milliliter droge witte wijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 300 gram pasta, bijvoorbeeld rigatoni
  • 70 gram groene olijven zonder pit
  • 200 gram Mozzarella
  • Verse blaadjes basilicum

Dat wordt smullen!

Bij Kookfans zijn we ontzettend fan van allerlei soorten pasta. Pasta biedt namelijk eindeloos veel mogelijkheden om te variëren en nieuwe smaken te ontdekken. Voor de pasta van vandaag halen we inspiratie uit de zonnige smaken van de mediterrane keuken: pasta met kip en ratatouille groenten uit de oven! Dit gerecht combineert sappige kip, verse groenten, een rijke tomatensaus en gesmolten mozzarella. Trek gauw je keukenschort aan, dan kunnen we aan de slag.

Zo maak je ‘m:

  • Snijd de kip in blokjes, pel en snipper de ui, en pers de knoflook fijn. Snijd de aubergine en courgettes in blokjes.
  • Verwarm wat olie of boter in een pan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de kip en oregano toe en bak dit 5 minuten mee. Voeg daarna de courgette en aubergine toe en bak nog ongeveer 5 minuten. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Voeg de wijn en tomatenpuree toe en breng aan de kook. Doe de tomatenblokjes erbij en laat het geheel 15 minuten pruttelen op medium-laag vuur.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  • Voeg de pasta en olijven toe aan het groentemengsel in de pan en roer goed door.
  • Giet het mengsel in een ovenschaal van ongeveer 24 x 32 cm. Verdeel de mozzarella over de schaal en bak het geheel 20 tot 25 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is en de pasta goudbruin.
  • Bestrooi voor het serveren met wat basilicumblaadjes.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Eenpansgerecht met 5 ingrediënten: romige pasta met Italiaanse kip

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Taste | Beeld: Adobe Stock