Dat wordt smullen!
Zo maak je ‘m:
- Snijd de kip in blokjes, pel en snipper de ui, en pers de knoflook fijn. Snijd de aubergine en courgettes in blokjes.
- Verwarm wat olie of boter in een pan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de kip en oregano toe en bak dit 5 minuten mee. Voeg daarna de courgette en aubergine toe en bak nog ongeveer 5 minuten. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Voeg de wijn en tomatenpuree toe en breng aan de kook. Doe de tomatenblokjes erbij en laat het geheel 15 minuten pruttelen op medium-laag vuur.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
- Voeg de pasta en olijven toe aan het groentemengsel in de pan en roer goed door.
- Giet het mengsel in een ovenschaal van ongeveer 24 x 32 cm. Verdeel de mozzarella over de schaal en bak het geheel 20 tot 25 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is en de pasta goudbruin.
- Bestrooi voor het serveren met wat basilicumblaadjes.
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Eenpansgerecht met 5 ingrediënten: romige pasta met Italiaanse kip
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Taste | Beeld: Adobe Stock