Recept: pasta met geitenkaas, spinazie en artisjok

Ingrediënten
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 225 gram pasta (voor dit recept hebben we orecchiette gebruikt)
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 2 eetlepels fijngehakte sjalot
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Snufje gemalen rode pepervlokken
  • Geraspte schil van 1 citroen
  • 180 gram verse spinazie, gewassen
  • Blik met artisjokharten, in vieren, uitgelekt
  • 1 kleine blok geitenkaas
  • 2 eetlepels verse citroensap (van 1 grote citroen)
  • 3 eetlepels gehakte verse basilicum, ter garnering
Jaimy Boer
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 225 gram pasta (voor dit recept hebben we orecchiette gebruikt)
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 2 eetlepels fijngehakte sjalot
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Snufje gemalen rode pepervlokken
  • Geraspte schil van 1 citroen
  • 180 gram verse spinazie, gewassen
  • Blik met artisjokharten, in vieren, uitgelekt
  • 1 kleine blok geitenkaas
  • 2 eetlepels verse citroensap (van 1 grote citroen)
  • 3 eetlepels gehakte verse basilicum, ter garnering

Binnen dertig minuten is het smullen geblazen!

Een snelle pasta die ook nog eens bomvol zit met groenten en een smaakexplosie in je mond veroorzaakt? Dan is dit recept voor pasta met geitenkaas, spinazie en artisjok zeker wat voor jou. Aan tafel! 

Zo maak je pasta met geitenkaas, spinazie en artisjok:

  • Breng een grote pan water aan de kook. Zout het water royaal en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
  • Bewaar een kopje kookwater en giet de pasta af. Zet het vervolgens opzij.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot en knoflook toe; kook tot het geurig is, ongeveer 2 minuten.
  • Voeg de pepervlokken en rasp toe samen met de spinazie.
  • Kook tot de spinazie geslonken is, ongeveer 3 minuten. Roer de artisjokharten erdoor.
  • Voeg de pasta toe aan het spinazie-artisjokmengsel.
  • Verkruimel de geitenkaas erover en roer het citroensap erdoor samen met 1/4 kopje van het achtergehouden pastawater.
  • Blijf roeren tot een romige saus de pasta bedekt. Voeg extra pastawater toe als de pasta niet romig is.
  • Breng tot slot op smaak met peper en zout en garneer met verse basilicum.
  • Direct serveren.
  • Genieten maar!

Ook lekker: Recept: herfstsalade met pompoen, roodlof, appel en geitenkaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: PureWow | Beeld: Unsplash, Sebastian Coman