Dit zou een van de lekkerste pastasauzen zijn
Een lekkere pastasaus maken met wodka is ons niet vreemd. Zo maakten we eerder als eens deze romige penne alla wodka. De Ierse kookboekenschrijver en YouTube-ster Donal Skehan claimt echter dat hij een van de beste recepten voor een pasta met wodkasaus heeft. Wij waren benieuwd en probeerden zijn recept uit.
Het was overheerlijk!
Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Hoe maak je de pasta met wodkasaus?
- Begin met het maken van de gehaktballetjes.
- Doe het varkens- en rundergehakt in een grote kom en voeg de spekreepjes, knoflook, karnemelk, broodkruimels, oregano, peterselie, ui en parmezaanse kaas toe. Meng het tot een geheel en rol er kleine gehaktballetjes uit.
- Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan en bak de gehaktballetjes aan alle kanten goudbruin. Schep de balletjes uit de pan en leg ze op keukenpapier.
- Kook de pasta volgens de verpakking.
- Smelt de boter in dezelfde koekenpan die je net gebruikte.
- Voeg de ui, spekreepjes en nduja toe als de boter is gesmolten (nduja is een pittige, smeerbare salami). Bak een paar minuten.
- Schenk de wodka en slagroom in de pan en voeg de tomatenpuree toe. Roer tot een geheel en draai het vuur laag.
- Voeg de gehaktballetjes en pasta toe en roer tot alles goed met elkaar is vermengd.
- Serveer de pasta met verse peterselie en parmezaanse kaas.
- Geniet ervan!
Ook lekker: Franse uiendipsaus
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Donal Skehan | Beeld: Videostill YouTube