Minstens zo lekker als het origineel
Als we naar de pizzeria gaan, bestellen we steevast een pasta carbonara. Deze romige pasta is het ultieme voorbeeld van comfort food. De zoute spekjes in de romige saus zijn een match made in heaven. Deze versie met kip voegt een beetje extra proteïne toe en is minstens zo lekker. Lees snel hoe je de pasta kip-carbonara maakt.
Klaar in 25 minuten!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Hoe maak je de pasta kip-carbonara?
- Breng water aan de kook in een grote pan en voeg een royale snuf zout toe. Kook de pasta al dente. Giet de pasta af en bewaar 60 milliliter van het pastawater.
- Bak het katenspek 5 minuten in een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook toe en bak het katenspek krokant. Schep de knoflook en het spek uit de pan.
- Doe de stukken kipfilet in de pan en breng op smaak met wat zout en peper.
- Bak de stukken gaar in zo’n 10 minuten, draai halverwege om.
- Draai het vuur laag en voeg het katenspek en de pasta toe.
- Doe de losgeklopte eieren in een kommetje en voeg de parmezaanse kaas en peterselie toe. Roer tot alles goed is vermengd. Breng op smaak met wat zout en peper.
- Schenk het eiermengsel over de pasta en roer de pasta goed door het mengsel.
- Voeg een paar eetlepels van het pastawater toe tot de pasta romig is. Voeg meer pastawater toe als dat nodig is.
- Serveer de pasta kip-carbonara met extra parmezaanse kaas en peterselie.
- Eet smakelijk!
Ook lekker: simpele tonijnpasta
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Delish | beeld: Videostill Delish