Ingrediënten
  • 1 eetlepel extra-vierge olijfolie
  • 1 ui, gesneden
  • 2 paprika's (geel en rood), in blokjes
  • 2 Andouille-worstjes (of chorizo), in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • 2 kipfilets, in blokjes
  • Zout
  • Peper
  • 285 gram penne
  • 950 milliliter kippenbouillon
  • 1 blik in blokjes gesneden tomaten
  • 85 gram cheddar, geraspt
  • 115 gram volvette room
  • Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
Vivian
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel extra-vierge olijfolie
  • 1 ui, gesneden
  • 2 paprika's (geel en rood), in blokjes
  • 2 Andouille-worstjes (of chorizo), in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • 2 kipfilets, in blokjes
  • Zout
  • Peper
  • 285 gram penne
  • 950 milliliter kippenbouillon
  • 1 blik in blokjes gesneden tomaten
  • 85 gram cheddar, geraspt
  • 115 gram volvette room
  • Verse peterselie, gehakt (voor garnering)

Een heerlijke twist op de klassieke jambalaya met rijst

Wij ontdekten dit gerecht ooit door de Wereldgerechten van Knorr en inmiddels is jambalaya uitgegroeid tot een van onze favoriete maaltijden. Niet meer uit een pakje, maar met een heleboel heerlijke kruiden en ingrediënten. Ben je nou niet zo’n fan van rijst of wil je gewoon eens wat anders proberen? Dan is deze pasta jambalaya een echte aanrader. Het pittige van de Amerikaanse rijstschotel gecombineerd met het romige van pasta. Eet smakelijk!

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de pasta jambalaya:

  • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en paprika toe en bak tot ze zacht worden. Voeg ook de worstjes toe en kook tot deze overal bruin kleuren.
  • Roer vervolgens de knoflook erdoor en kook tot geurig, ongeveer 30 seconden. Daarna is het tijd voor de kip en de cajunkruiden en breng op smaak met zout en peper. Kook, al roerend, tot de kip gaar is.
  • Voeg de penne toe en vermeng de pasta met de worst en paprika. Giet vervolgens de in blokjes gesneden tomaten en kippenbouillon over de penne. Laat sudderen tot de pasta beetgaar is en bijna alle vloeistof is opgenomen, zo’n 20 minuten.
  • Roer de volvette room en cheddar erdoor. Garneer met peterselie en serveer.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Recept: kip jambalaya

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish