Zo geef je de klassieke pasta carbonara een overheerlijke twist
De klassieke pasta carbonara is om je vingers bij af te likken. Alleen is-ie niet bepaald gezond te noemen. Deze pasta carbonara met spruitjes is niet bepaald arm in calorieën, maar lekker is-ie zeker! Bovendien krijg je toch meteen een portie groente binnen.
Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Wat moet je doen?
- Kook de fettuccine in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd een stukje van de onderkant van de spruiten af en trek de buitenste blaadjes eraf. Halveer vervolgens de spruiten.
- Hevel de fettuccini over in een schaal en blancheer de spruiten 3 à 5 minuten in het pastawater.
- Giet de spruiten af en bewaar wat van het pastawater, zo’n 200 milliliter.
- Dep de spruiten droog.
- Smelt de roomboter in een grote koekenpan op een middelhoog vuur en voeg de honing toe.
- Doe de spruiten in de pan als de boter helemaal is gesmolten. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
- Sauteer de spruiten zo’n 5 minuten.
- Bak de bacon of pancetta in een grote pan krokant.
- Voeg de pasta en een deel van het pastawater toe en roer goed door.
- Voeg de parmezaanse kaas en de eierdooiers toe en roer tot alle ingrediënten goed zijn vermengd en er een romige saus is ontstaan. Je kunt eventueel meer pastawater toevoegen als de saus nog te dik is.
- Breng de pasta op smaak met zout en peper.
- Schep de pasta op vier borden en verdeel de spruitjes eroverheen.
- Serveer met peterselie en extra parmezaanse kaas.
- Eet smakelijk!
https://www.youtube.com/watch?v=_jc2G-nabTQ
Ook lekker: Franse uiensoep-pasta met knoflook en kaas
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!
Bron: Kitchen Stories | Beeld: Videostill