Zo maak je die pasta carbonara nog lekkerder
Pasta carbonara is het ultieme comfort food voor pastaliefhebbers. De romige pasta in combinatie met de zoute spekjes levert een smaaksensatie op. Je kunt de smaaksensatie echter nog fantastischer maken, door wat groene asperges toe te voegen aan het gerecht. Duik dus maar snel de keuken in.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.
Wat moet je doen?
- Kook de pasta al dente in zout water.
- Bak de pancetta in een grote koekenpan op een middelhoog vuur krokant.
- Laat de pancetta daarna uitlekken op keukenpapier.
- Laat het pancettavet in de pan zitten en doe de asperges erin. Bak de asperges zo’n 3 tot 5 minuten of tot ze krokant en gaar zijn.
- Klop de eierdooiers los en voeg een snufje zout toe. Roer daarna de parmezaanse kaas door de eieren.
- Doe de pasta in een grote kom en voeg daar meteen het eierdooier mengsel aan toe. Begin meteen met het omscheppen van de pasta. Meng goed. Voeg een beetje pastawater toe om er een mooie saus van te maken.
- Voeg de asperges en de pancetta toe, roer goed door en breng de pasta op smaak met nog wat peper.
- Serveer de pasta met wat extra parmezaanse kaas.
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Pittige Thaise tonijnsalade
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Fine Cooking | Beeld: Videostill