Tjitske
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 700 gram sperziebonen
  • 4 eetlepels gezouten boter
  • 1 theelepel zeezout
  • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper

Zo maak je de lekkerste sperziebonen

Sperzieboontjes staan bij veel huishoudens standaard op het menu. Vaak serveren we ze naast gekookte aardappelen en een stukje vlees, maar ze zijn ook overheerlijk om te roerbakken of door een ovenschotel te doen. Wil je sperziebonen serveren als bijgerecht of naast aardappelen en vlees, maar vind je ze een beetje saai? Met dit supersimpele trucje maak je ze net iets specialer, waardoor ze overheerlijk worden. Geloof ons, hier schept iedereen wat meer groente van op.

Maak je sperziebonen zo om ze een heerlijke smaak te geven.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Stoom de sperzieboontjes in zo’n 13 minuten gaar. Gebruik een stoominzet als je die hebt. Heb je geen stoompan? Kook de boontjes dan beetgaar.
  • Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en smelt de boter.
  • Doe de boontjes bij de boter en voeg het zout en de peper toe.
  • Bak de boontjes 3 tot 5 minuten, zodat ze een klein beetje bruin worden.
  • Serveer de boontjes warm.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: Griekse sperzieboontjes

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: The Stay At Home Chef | Beeld: Videostill The Stay At Home Chef