Genieten van garnalen met deze simpele scampi!
Bij Kookfans zijn we niet vies van een garnaaltje of twee. Ook van knoflook kunnen we over het algemeen geen genoeg krijgen. Dit héérlijke recept voor scampi met garnalen, knoflook en een vleugje citrus is dan ook een echte favoriet!
Scampi garnalen
Scampi is van origine een Italiaans woord, en refereert aan een bepaald soort garnaal. In Nederland en in België wordt het woord scampi vooral gebruikt om te refereren aan reuzengarnalen. In de VS ligt het weer anders: daar is ‘shrimp scampi’ een specifiek soort gerecht. Ook de Franse voedselexperts vinden dat het woord scampi aan een bepaalde bereidingswijze refereert.
Zo maak je de scampi met knoflook en citroen:
- Verhit de oven voor op 230 graden Celsius.
- Pak een middelgrote kom en doe hierin de boter, de knoflook, twee theelepels van de peterselie, het citroenraspsel, citroensap en zout en peper naar smaak.
- Pak een grote, lage ovenschaal en leg de garnalen hier, met de staart-einden omhoog, in een cirkel in. Doe op elke garnaal een dot boter en rooster ze ongeveer 10 minuten in de oven tot de garnaal roze is, en er belletjes op de boter zichtbaar zijn.
- Haal de garnalen uit de oven en besprenkel ze met de rest van de peterselie en de basilicumblaadjes.
- Serveer warm met bijvoorbeeld een lekkere baguette of simpele pasta.
- Eet smakelijk!
Lees ook: 5 veelgemaakte fouten bij het bereiden van garnalen
Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Food & Wine | Beeld: Unsplash