Rowan Hattu
40 min.
0 - 40 pers.
Ingrediënten
  • 125 gram mascarpone
  • 50 milliliter espresso
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel amaretto
  • 150 gram lange vingers
  • Cacao

Net zo lekker als echte tiramisu

Tiramisu: je houdt ervan of je vindt het niks. Als je groot fan bent van het lekkere Italiaanse toetje, kunnen we begrijpen dat je snel naar de bakken in de supermarkt grijpt. Het is immers best een klusje om het toetje in elkaar te flansen. Tot vandaag! Deze tiramisu-ballen zijn een simpele – maar net zo lekkere – variant op het welbekende dessert.

Tiramisu

Tiramisu is een heerlijk ijsje dat vaak wordt geserveerd tijdens het kerstdiner. Toch is het specialer als je dit dessert zelf maakt, al is het wel een werkje. Heb je dus wél zin in tiramisu, maar geen zin om er uren voor in de keuken te staan? Gebruik dan dit recept voor no bake tiramisu-ballen die binnen no time op tafel staan. Geen zorgen: het is minder ingewikkeld dan dat het lijkt. En dat is juist wat je wil om indruk te maken op je gasten.

Zo maak je de no bake tiramisu-ballen

  • Begin met het maken van een espresso. Natuurlijk snappen we dat je lekker wil genieten van je bakkie, maar laat hem deze keer écht goed afkoelen totdat hij koud is.
  • Breek dan de lange vingers kapot en gooi ze in een blender.
  • Stop ze dan net zolang in de blender totdat ze tot poeder zijn fijngemalen.
  • Schep dan de mascarpone, poedersuiker, vanillesuiker en amaretto in een beslagkom.
  • Spatel er als laatste espressokruimels doorheen en mix dit.
  • Schep dan steeds één theelepel deeg uit de kom en draai hier een balletje van.
  • Vervolgens rol je alle ballen door een kommetje met cacao.
  • Is dit gelukt, dan leg je de balletjes voor minimaal een uur in de koelkast.
  • Fan van alcohol? Voeg er dan een scheut amaretto bij. Geen fan van alcohol? Vervang de amaretto dan door sinaasappelsap.
  • Enjoy!

Lees ook: Oh nee: er dreigt een Nutellatekort aan te komen

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Videostill, YouTube