Ingrediënten
  • 80 gram gedroogde witte bonen
  • 150 gram cashewnoten
  • 4 eieren
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 blikje ansjovisfilet
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 citroenen, geraspt en uitgeperst
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram basilicum
  • 4 stuks little gem sla
  • 200 gram croutons
Rowan Hattu
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 80 gram gedroogde witte bonen
  • 150 gram cashewnoten
  • 4 eieren
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 blikje ansjovisfilet
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 citroenen, geraspt en uitgeperst
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram basilicum
  • 4 stuks little gem sla
  • 200 gram croutons

Nét een beetje anders, maar net zo lekker

Nu het lekkere weer zich weer laat zien, kan een overheerlijke salade niet ontbreken. Lekker in het zonnetje onder het genot van een ijskoud drankje en déze caesar salade, kan jouw dag niet meer stuk. Wij leggen je uit hoe je een simpele, maar overheerlijke caesarsalade maakt. 

Zo maak je deze simpele, maar overheerlijke caesar salade

  • Allereerst ga je de gedroogde bonen weken en koken.
  • Wanneer ze eenmaal gekookt zijn, laat je ze afkoelen.
  • Daarna pak je een kom met water en doe hier dan de cashewnoten in.
  • Laat dit zo’n vijftien minuten wellen.
  • Pak dan een grote pan en vul deze met water en een snufje zout. Breng dit aan de kook.
  • Voeg hier dan de eieren aan toe en kook ze in zes minuten halfzacht.
  • Pak ze met een schuimspaan en zet de eieren dan opzij.
  • In datzelfde water blancheer je de sperziebonen in ongeveer drie minuten. Giet dit af en spoel onder koud stromend water. Ook dit zet je weer opzij.
  • Dan is het tijd om de cashewnoten af te gieten.
  • Voor de dressing pak je er een keukenmachine of blender bij.
  • Doe hier de witte bonen, cashewnoten, mosterd, ansjovisfilets, Parmezaanse kaas, de rasp en het sap van de citroenen, de knoflook en het basilicum in.
  • Pureer dit tot een gladde massa.
  • Wanneer de dressing toch een beetje te dik is, voeg je hier wat water aan toe.
  • Breng het daarna op smaak met zout en peper.
  • Pak dan de gems en haal hier de bladeren vanaf.
  • Meng dan de sla in een ruime kom samen met de sperziebonen en de dressing.
  • Voeg er dan op het laatst nog croutons aan toe.
  • Pak een grote schaal en verdeel de salade over deze schaal.
  • Garneer het met de eieren en extra ansjovisfilets.
  • Rasp er dan nog wat Parmezaanse kaas overheen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Galiameloen: hoe weet je of ‘ie rijp is?

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Favor Flav | Beeld: Adobe Stock