Ingrediënten
  • VOOR DE GEHAKTBALLEN:
  • 500 gram half om half gehakt
  • Teentje knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 50 gram gemalen Parmezaanse kaas
  • 30 gram broodkruim
  • 1 ei
  • 1 eetlepel olie
  • Blaadjes van 1 takje verse oregano, fijngehakt
  • VOOR DE SAUS:
  • 1 witte ui
  • 1/4 rode peper, fijngesneden
  • 400 gram kerstomaten uit blik
  • 400 gram hele tomaten uit blik
  • 200 milliliter rode wijn
  • 1/2 citroen
  • 2 takjes verse oregano
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • Zout & peper
  • Snuf suiker
  • EXTRA:
  • 1 bol mozzarella
  • Handje basilicum
Renée Bootsma
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE GEHAKTBALLEN:
  • 500 gram half om half gehakt
  • Teentje knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 50 gram gemalen Parmezaanse kaas
  • 30 gram broodkruim
  • 1 ei
  • 1 eetlepel olie
  • Blaadjes van 1 takje verse oregano, fijngehakt
  • VOOR DE SAUS:
  • 1 witte ui
  • 1/4 rode peper, fijngesneden
  • 400 gram kerstomaten uit blik
  • 400 gram hele tomaten uit blik
  • 200 milliliter rode wijn
  • 1/2 citroen
  • 2 takjes verse oregano
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • Zout & peper
  • Snuf suiker
  • EXTRA:
  • 1 bol mozzarella
  • Handje basilicum

Écht comfort food

Zin in comfort food? Dan is deze ovenschotel met gehaktballetjes in tomatensaus de perfecte keuze. De ovenschotel is goed te combineren met geroosterde aardappels en wat groente, maar smaakt ook heerlijk bij een portie spaghetti. Wij weten het zeker: met dit gerecht zet je een heerlijke maaltijd op tafel. 

Klassiekers

Gehaktballen kennen we bijna allemaal wel, het zijn tenslotte klassiekers uit de Nederlandse keuken. Om een twist te geven aan deze klassieker kun je de gehaktballen combineren met een heerlijke tomatensaus. De gehaktballetjes zelf zijn rijk van smaak en de tomatensaus geeft nét dat beetje extra. Top de ovenschotel af met wat mozzarella en je hebt een heerlijk gerecht!

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met een beetje olie.
  • Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een kom en meng goed door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Rol er ongeveer twaalf gehaktballetjes van en leg ze in de ovenschaal.
  • Zet de gehaktballen 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Maak ondertussen de saus. Snipper de ui fijn en bak samen met de rode peper aan in een beetje olijfolie. Wanneer de ui glazig is, voeg je de kerstomaten en hele tomaten uit blik toe. Roer goed door en voeg na 2 minuten de rode wijn toe. Laat inkoken tot de alcohol verdampt is.
  • Pers een beetje citroensap uit de halve citroen en snijd de citroen daarna in schijfjes. Voeg de schijfjes, de oregano, paprikapoeder en een snufje suiker toe aan de pan. Voeg naar smaak zout en peper toe en laat even pruttelen.
  • Haal de gehaktballen uit de oven. Verwijder de citroenschijfjes en de takjes oregano uit de saus. Schenk de saus in de ovenschaal bij de gehaktballen en top af met wat plakjes mozzarella.
  • Zet de ovenschaal weer in de oven voor 10 minuten.
  • Maak de ovenschotel af met wat fijngesneden basilicum. Serveer met aardappeltjes en groente of serveer met spaghetti. Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: kazige ovenschotel met aardappel en ontbijtspek

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock