Snel én makkelijk!
Zoek je nog een snel gerecht wat ook nog eens heel voedzaam is? Met deze orzo pasta komt dat helemaal goed. Binnen 20 minuten tover je namelijk een heerlijke maaltijd op tafel. Aan de slag!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.
Zo maak je de orzo pasta:
- Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
- Voeg vervolgens de orzo toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bewaar 1/3 kopje van het pastawater voordat je de pasta afgiet.
- Pak een grote, diepe koekenpan en voeg hier de olijfolie, knoflook en rode pepervlokken aan toe.
- Zet het vuur op medium hoog. Als de olijfolie kookt, voeg je de gekookte orzo-pasta, tomaten, basilicum en Parmezaanse kaas toe.
- Giet twee eetlepels pastawater in de pan en roer dit voor 1 minuut.
- Als de pasta droog lijkt, voeg je nog een scheutje pastawater toe.
- Kook alles voor een paar seconden en proef op smaak.
- Voeg eventueel nog wat zout toe voor de smaak.
- Schep de orzo in een diep bord en serveer met extra basilicum, Parmezaanse kaas en zwarte peper.
- Eet smakelijk!
Benieuwd hoe je dit recept maakt? In onderstaande video laat Inspired Taste zien hoe ze dat doen.
Ook lekker: Recept: Griekse orzosalade
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Inspired Taste | Beeld: Unsplash, Megan Bucknall