Een heerlijk kaasrijk pastagerecht dat je vaak tegenkomt op wintersport
Zoek je tijdens het wintersporten regelmatig pistes op in Oostenrijk? Dan heb je tijdens de lunch vast weleens het gerecht Käsespätzle voorbij zien komen. Een heerlijk kaasrijk gerecht dat je voorziet van de nodige energie om weer verder te kunnen (après)skiën. Gelukkig hoef je niet per se naar Oostenrijk om van dit gerecht te smullen, je kunt het ook makkelijk zelf maken!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Opmerking:
Spätze is een speciaal soort pasta en je hebt een spätzlerasp nodig om deze pasta te kunnen maken. Je kunt de rasp gewoon op bol.com bemachtigen.
Zo maak je het:
- Maak het Spätzlebeslag door de bloem, eieren, het water en een snufje zout in een kom te doen en goed te roeren. Roer tot alle ingrediënten vermengd zijn.
- Breng een grote pan water aan de kook en leg hier de Spätzlerasp overheen. Gebruik daarna een grote lepel om het beslag in de rasp te schepen en druk het beslag daarna door de gaten van de rasp. Doe niet te veel beslag tegelijk in de pan. Bekijk video onderaan het artikel om te zien hoe je dit precies moet doen.
- Schep de Spätzle uit de pan zodra deze boven komen drijven en doe in aparte kom. Doe vervolgens een nieuwe lading deeg in de Spätzlerasp en kook. Ga hiermee door tot het beslag op is.
- Frituur de helft van de uienringen in frituurolie en leg apart.
- Doe een beetje olie in een ruime koekenpan en doe hier de rest van de uien in. Bak tot de glazig zijn. Schenk daarna de melk en room in de pan voeg het bouillonblokje toe. Voeg daarna nog peper en zout naar smaak toe. Ook de geraspte kaas mag nu in de pan. Roer even en voeg daarna de bereide Spätzle toe. Roer tot alles met elkaar is vermengd.
- Verdeel de Käsespätzle over vier borden en garneer met de gebakken uienringen.
Lees ook: Recept: apfelstrudel zoals ze ‘m in Oostenrijk maken
Deze lifehack bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: YouTube Nobbi’s Kochstunde | Beeld: Videostill Nobbi’s Kochstunde