Sabine
35 min.
18 pers.
Ingrediënten
  • 180 gram Nutella + 50 gram extra voor decoratie
  • 150 gram bloem
  • 1 ei

Heerlijke koekjes die makkelijk te maken zijn en er ook nog eens leuk uitzien

De zoetekauwen onder ons zijn vaak gek op Nutella en gek op koekjes. Het is dan ook geen wonder dat de twee vaak hand in hand gaan. Ben je op zoek naar een simpel gerecht voor koekjes met Nutella? Zoek niet verder en vind je heil in deze Nutellotti-koekjes.

Dit gerecht is een liefdesbrief aan de heerlijke chocolade-hazelnotenpasta.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Doe de 180 gram Nutella (of andere chocopasta) in een magnetronbestendige kom en zet het een minuutje in de magnetron. De Nutella wordt op deze manier zachter, waardoor het roeren makkelijker gaat.
  • Breek een ei en voeg toe aan de Nutella en roer tot beide ingrediënten met elkaar vermengd zijn.
  • Zeef daarna de bloem bij de Nutella en roer tot ook deze ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
  • Zet het beslag daarna twintig minuten in de koelkast.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Maak met je handen 18 balletjes van de koekjes en leg ze met wat afstand tussen elkaar op de bakplaat.
  • Maak met je duim of wijsvinger holletjes in het midden van de koekjes.
  • Bak de koekjes in 10 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Laat de koekjes afkoelen wanneer ze gaar zijn.
  • Doe de overgebleven Nutella in een spuitzak en spuit de Nutella in de holletjes van de Nutellotti-koekjes.

Lees ook: Makkelijke bananen-kokostaart met slagroom

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: YouTube MJ’s Recipes | Beeld: Videostill YouTube MJ’s Recipes