Een heerlijke taart met advocaat en boerenjongens
Wie is er nu niet gek op boerenjongens en wie lust er nu geen advocaatje op z’n tijd? Hoewel we advocaat vaak opzichzelfstaand eten en boerenjongens over het ijs doen, gaan het gele toetje en de rozijnen op brandewijn heel goed samen. Deze boerenjongens-adcovaattaart is heerlijk!
Geen oven nodig
Veel taarten moeten in de oven om ze te kunnen bereiden, maar er zijn ook best wat taarten die je niet hoeft te bakken. Deze boerenjongens-advocaattaart is daar zo’n voorbeeld van. En hoewel het een hele mond vol is, is het helemaal niet zo ingewikkeld om deze taart te maken.
Zo maak je het:
- Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of met de hand (het moeten vrij fijne kruimels worden). Smelt de boter en voeg dit samen met de likeur toe aan de kruimels.
- Verdeel de kruimels met de bolle kant van een lepel over de bodem van een springvorm. Druk goed aan. Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.
- Doe de mascarpone, suiker en advocaat in een kom en klop dit met een garde tot een luchtig geheel.
- Week de gelatine in koud water en klop ondertussen de slagroom stijf.
- Breng het vocht van de boerenjongens aan de kook en los daar de gelatine in op.
- Als alle gelatine is opgelost, klop dan het boerenjongensvocht door de mascarpone en spatel ook de slagroom en de uitgelekte boerenjongens erdoor.
- Giet het mengsel op de koekkruimels en zet het minstens drie uur in de koelkast om op te stijven. Zorg dat de taart helemaal stijf is voordat je hem aansnijdt. Genieten maar!
Lees ook: Verwen jezelf met deze zalige advocaattaart
Dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Smulweb | Beeld: Fotocollage Kookfans