Sabine
10 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 150 gram mini marshmallows
  • 50 gram zachte boter
  • 250 gram pure chocolade, in kleine stukjes
  • 4 eetlepels heet water
  • 250 slagroom
  • 1 theelepel vanille-extract

Tv-kok Nigella Lawson vertelt hoe je in 10 minuten chocolademousse kunt serveren

Wie weleens klassieke chocolademousse heeft gemaakt, weet dat het best even duurt voordat je de eieren hebt gescheiden en luchtig hebt geklopt. Als je tijd hebt is dat prima te doen, maar wanneer je niet zoveel tijd hebt – of niet zoveel zin hebt – om lang in de keuken te staan, gaat een zelfgemaakte chocolademousse vaak aan je voorbij. Of toch niet?

Tv-kok Nigella Lawson weet wel hoe je een snelle versie in elkaar flanst en was niet te beroerd om haar recept te delen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Doe de marshmallows, boter, chocolade en heet water in een pannetje en zet het op laag vuur. Roer tot alle ingrediënten gesmolten zijn. Laat daarna koelen.
  • Doe de room en vanille-extract in een grote kom en klop tot de room dik wordt.
  • Doe het chocolademengsel bij de room en vermeng de ingrediënten.
  • Verdeel de mousse over 6 dessertglazen. Garneer eventueel met wat witte chocoladevlokken en serveer.

Lees ook: Recept: snelle Surinaamse bami met kip

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Nigella Lawson | Beeld: Videostills