Voor de creatievelingen onder ons
Het najaar is wel degelijk begonnen, waardoor het ook tijd is voor wat heerlijke herfst- en wintergerechten. Zo is een stamppot op z’n tijd natuurlijk hartstikke lekker. Voor de creatievelingen onder ons snappen we dat zo’n stamppot in elkaar flansen een soort vaste routine is, waardoor het misschien een beetje saai wordt. Tot nu! Wij hebben namelijk een recept voor je dat de oer-Hollandse stamppot boerenkool in een modern jasje steekt.
Lidl
Het idee is ontstaan bij supermarktketen Lidl en is supermakkelijk om te maken. In plaats van rijst vul je de norivellen namelijk met een boerenkoolstamppotje. In plaats van sojasaus dip je de boerenkool sushi in een lekkere jus. Het leuke aan dit recept is dat je kunt variëren qua stamppot. Ben je dus geen fan van boerenkool? Dan kun je de norivelletjes gewoon vullen met bijvoorbeeld hutspot of een stampotje rauwe andijvie. De keuze is reuze!
Zo maak je de boerenkool sushi
- Snijd allereerst de aardappelen in blokjes.
- Doe de blokjes dan in een pan met koud water en breng dit aan de kook.
- Als dit kookt, voeg je de gesneden boerenkool toe. Kook dit geheel dan in 20 tot 25 minuten gaar.
- Giet vervolgens het water af en voeg er wat peper, zout en een klontje boter aan toe.
- Stamp hier dan een puree van.
- Dan verwarm je de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Is dit gelukt, snij dan de rookworst in langwerpige stukken.
- Doe dit daarna ook bij de augurken.
- Leg dan een norivelletje op een bamboematje.
- Verdeel er wat stamppot over en leg in het midden de augurk en de rookworst.
- Vervolgens rol je dit netjes en strak op. Plak de uiteindes vast met wat water.
- Maak dan je jus klaar.
- Snijd als laatst de rol in mooie stukken en doop de sushi in de jus.
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Recept: zo maak jij zelf de hutspot bitterbal
Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest.
Bron: Favor Flave | Beeld: iStock