Dit moet je proeven!
Is de miso ook niet meer uit jouw koelkast te slaan? Logisch, dit heerlijke goedje uit de toko is namelijk uitgegroeid tot een erg populaire smaakmaker. Ben je nog op zoek naar een lekker gerecht met miso? Wat dacht je van makkelijke misokip uit de oven met rijst en gebakken ei?
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je de misokip uit de oven met rijst en gebakken ei
- Verwarm de oven op 180 graden Celsius.
- Begin met het mengen van de miso, sojasaus, mirin, rijstwijn, bruine suiker en sesamolie in een ruime kom.
- Voeg dan de kippendijen toe aan de kom en bedek ze helemaal met de net gemaakte marinade.
- Zet het vervolgens opzij totdat je het weer gaat gebruiken.
- Was dan de rijst tot het water helder is.
- Doe vervolgens de rijst in een pan met 350 milliliter water en breng dit aan de kook.
- Laat dit tien minuten koken, zet het vuur uit en plaats de deksel op de pan.
- Stoom de rijst dan nog voor ongeveer vijftien minuten.
- Leg ondertussen de gemarineerde kippendijen in een braadslede en lepel de overgebleven marinade eroverheen.
- Bak de kippendijen vervolgens in vijftien tot twintig minuten gaar en goudbruin in de oven.
- Snijd ze dan in reepjes.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak vervolgens de eieren gaar.
- Pak er dan vier diepe borden bij.
- Verdeel vervolgens de rijst over de borden en leg de kip erbij, wat gevolgd wordt door de gebakken eieren.
- Maak het af met wat gehakte bosui en plakjes komkommer.
- Wil je een andere garnering? Wees creatief!
- Eet smakelijk!
Lees ook: Recept: makkelijke pulled kip taco’s
Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Culy | Beeld: Pixabay