Heerlijk om nacho’s in te dippen!
Bij Mexicaanse restaurants staat het gegarandeerd op het menu als voorgerecht: quesodip met nacho’s. Deze dip is ontzettend romig en is uiteraard goed gevuld met kaas. Oftewel: een heerlijke dip voor kaasliefhebbers. Zo maak je ‘m:
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Spoel de tomaten af en leg ze op de bakplaat. Rooster de tomaten 15 tot 20 minuten in de oven. Laat de tomaten vervolgens afkoelen.
- Verwarm de olijfolie in een sauspan op een middelhoog vuur. Doe de knoflook en ui in de pan en bak 60 seconden.
- Voeg de roomkaas, melk en cheddarkaas toe en roer goed door. Laat de kaas rustig smelen en roer af en toe door.
- Doe de tomaten samen met de chipotle pepers in de blender. Laat draaien tot er een egale massa ontstaat. Tip: verwijder de zaden uit de chipotle pepers als je de saus wat minder pittig wil maken. Wil je juist meer pit? Voeg dan extra pepers toe.
- Voeg het tomatenmengsel toe aan de kaasdip en roer tot alles goed is vermengd.
- Breng de kaasdip eventueel op smaak met een beetje zout en serveer met nacho’s. Eet smakelijk!
Quesodip verwarmen
Heb je quesodip over? Bewaar ‘m dan in de koelkast. Wil je de quesodip weer verwarmen? Doe de dip opnieuw in een sauspan op een middelhoog vuur en voeg een scheutje melk toe.
Ook lekker: honing-pindakaas blondies
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Beeld: iStock