Hanna Mellema
20 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 kipfilets
  • 2 theelepels chipotle saus
  • sap van 1 limoen
  • Peper en zout
  • 2 plakjes cheddar kaas
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 1 avocado
  • 1/2 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 jalapeño peper
  • IJsbergsla
  • Optioneel: BBQ saus

Klaar in 20 minuten!

Af en toe heb je gewoon zin in een heerlijke guilty pleasure food. En burgers, die vallen daar zeker onder! Daarom hebben we vandaag een recept voor een smaakvolle kipburger, geïnspireerd op de Mexicaanse keuken. Inclusief een romige guacamole!

Zo maak je de Mexicaanse kipburgers:

  • Leg de kipfilets tussen 2 lagen folie en sla ze plat tot ongeveer 1 centimeter dik (bijvoorbeeld met een deegroller). Meng je chipotle saus met de helft van het limoensap, en smeer de kipfilets hiermee in. Breng de kip op smaak met wat peper en zout.
  • Voor de guacamole: prak de avocado fijn en meng met de overgebleven helft van het limoensap. Snipper de jalapeño en de rode ui, en pers de knoflook. Voeg deze ingrediënten toe aan de guacamole en breng op smaak met peper en zout. Zet aan de kant.
  • Verhit olie of boter in een pan en bak de gekruide kipfilets gaar in ongeveer 6 minuten, draai halverwege. Leg vervolgens plakjes kaas op de kipfilets en laat deze 2 minuten smelten. Eventueel kun je ook de beide helften van de nog broodjes even roosteren in in de pan, met de gesneden kant naar beneden.
  • Beleg de broodjes met guacamole, gevolgd door de kipfilet, ijsbergsla en eventueel BBQ saus. Serveer met nacho’s of frietjes.
  • Enjoy!

Ook lekker: Smullen maar: Italiaanse hartige taart met chorizo

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: BBC Good Food | Beeld: Adobe Stock