Snel, makkelijk en verleidelijk lekker
We zijn dol op de Mexicaanse keuken. Wanneer je in een restaurant een sissend pannetje fajita’s aan je voorbij ziet gaan, krijg je dan ook spontaan trek. Maar wist je dat deze klassieker heel makkelijk zelf te maken is? Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, en het staat binnen no-time op tafel.
Zo maak je kip fajita’s:
- Meng in een grote kom limoensap, rode peper, 60 milliliter olie en 1 theelepel komijn.
- Breng de kip op smaak met zout en zwarte peper.
- Voeg de kip toe aan de kom en bedek met het mengsel. Dek de kom af en zet in de koelkast, minimaal 30 minuten en maximaal 2 uur.
- Verhit de resterende 1 eetlepel olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de gemarineerde kip toe en bak tot het goudbruin en gaar is.
- Leg de kip op een snijplank. Laat 10 minuten rusten en snij dan in reepjes.
- Meng ondertussen in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur paprika, ui en de resterende 1 theelepel komijn; breng op smaak met zout en zwarte peper. Blijf af en toe roeren, tot het zacht is, ongeveer 7 minuten.
- Doe de kip terug in de koekenpan en meng alles door elkaar.
- Leg het kippenmengsel op een schaal. Serveer met tortilla’s en partjes limoen ernaast.
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Recept: zo maak je zelf authentieke Mexicaanse maïstortillas
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: Adobe Stock