Heerlijk bij de rijst!
Rijst met kip: we eten het maar al te graag. We bereiden de kip weleens met ketjap, curry of teriyaki. Dit keer maakten we de kip anders klaar en zetten we deze honing-sesamkip op tafel. Zeker voor herhaling vatbaar!
Lekker dat het is!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Wat moet je doen?
- Doe de eieren en sojasaus in een kom en klop los.
- Snijd de kipfilets in behapbare stukken en roer het door het eiermengsel heen.
- Laat de kip 10 minuten marineren en voeg daarna de maizena toe. Roer net zo lang tot alles goed met elkaar is vermengd en er geen klontjes maizena meer zijn.
- Doe het water, de honing, ketchup, 5 spices, sesamolie, citroenrasp en het citroensap in een pannetje.
- Zet de pan op een middelhoog vuur en laat het 10 minuten op het vuur staan, of tot er een mooie saus is ontstaan. Roer af en toe door.
- Verhit een royale scheut zonnebloemolie in de pan en bak de kipstukjes hierin gaar.
- Laat de kipstukjes uitlekken op keukenpapier.
- Roer de kipstukjes en de sesamzaadjes door de saus.
- Serveer de honing-sesamkip met rijst.
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Spaanse garnalen met 15 teentjes knoflook
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Everyday Gourmettv | Beeld: Videostill YouTube