Een ouderwets gerecht, dat nog altijd lekker smaakt
Proef dit verrukkelijke, malse stoofpotje met rundvlees en broccoli uit de slowcooker. Slowcookers hebben een constante, relatief lage temperatuur en houden dit een paar uur aan. Hierdoor wordt het gerecht langzaam gegaard en komen de smaken beter tot hun recht. Perfect voor een stoofpotje. Laat je slowcooker het werk doen, terwijl je achterover leunt en geniet van een boek, serie of een wandeling!
Zo maak je het rundvlees stoofpotje
- Meng in een kom de runderbouillon, sesamolie, sojasaus, bruine suiker en knoflook goed door elkaar.
- Dep het vlees droog en snijd in stukken van ongeveer 4 centimeter. Bestrooi met zout en peper, naar smaak.
- Leg de stukjes rundvlees en het mengsel in de slowcooker. Dek het af met de deksel en zet de slowcooker aan op de laagste stand. Laat het gedurende 4 uur garen.
- Roer na 4 uur de maizena en het water in een kleine kom. Giet het mengsel in de slowcooker, voeg de broccoli toe en meng het voorzichtig door elkaar.
- Dek de slowcooker weer af met de deksel en laat het 30 minuten koken op de laagste stand. Zo wordt de broccoli gaar en de saus verdikt.
- Na 4 uur en 30 minuten is het stoofpotje klaar.
- Lekker om te serveren met warme rijst.
- Eet smakelijk!
Tip: voor extra groentes kun je ook ui, champignon, wortel of paprika toevoegen. Een heerlijke toevoeging!
Ook lekker: Recept: quiche met broccoli en cheddar kaas
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock